Perníkový koláč

Jednodušší to už ani nemůže být. Zkuste i vy rychlý koláč s perníkového příchutí.

Perníkový koláč
Suroviny na více porcí
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
400 g krystalového cukru
600 ml mléka
1 vajíčko
250 ml oleje
50 g kakaa
1 balíček prášku do perníku
1-2 lžičky perníkového koření
1 lžičku mleté ​​skořice
povidla
čokoládová poleva
Tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
Vymažte a vysypte plech. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vajíčko, mléko, olej a cukr smíchejte. Přidejte všechny sypké suroviny, nejlépe smíšené dohromady. Koláč vylijte na plech a pečte asi 20 minut. Ještě na teplý koláč rozetřete povidla a později polijte rozehřátou čokoládou.

Tip: výhodou tohoto koláče je, že je rychlý, netřeba ho šlehat elektrickým šlehačem a je velmi variabilní. Zdravější verzi můžete připravit bez vajíčka, s hnědým cukrem a celozrnnou nebo jinou moukou. Pokud se rozhodnete koláč nezdobí polevou, do těsta můžete přidat nasekané ořechy nebo kandované ovoce.

Více článků od autora

Další články autora

- Komerční sdělení -magazin
pr clanky

Nejnovější příspěvky

Jak si nastavit pravidla ve společném bydlení, aby to klapalo

Začátky společného bydlení u každého páru provází radost a očekávání toho, co vám nový život přinese. Nový byt, čerstvě vymalované stěny, první společná snídaně...

5 momentů, kdy je čas vystoupit ze své komfortní zóny (a proč na to nikdy nezapomenete)

Každý z nás má svou komfortní zónu. Je to místo, kde se cítíme bezpečně, kde vše známe a kde nás nic nepřekvapí. Ale právě...

Restart těla a mysli: Jak se připravit na jaro po zimě

Zima je pro mnoho z nás obdobím zpomalení – kratší dny, chladné počasí a delší večery nás často vedou k menší aktivitě, těžší stravě...
Exit mobile version