Připravit pstruha není nic složité. Stačí koupit rybu z kvalitního chovu a přidat pár bylinek.
potřebujeme:
čerstvé pstruhy
petrželka
tymián
rozmarýn
máta
meduňka
libeček
máslo
citron
potřebujeme:

Pstruha duhového z dobrého chovu očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Rybu osolíme zvenku i zevnitř. Bylinky omyjeme a spolu s plátky citronu a kousky másla vložíme do pstruha.
Několik kousků másla dáme i navrch a rybu uložíme do pekáče na dřevěné paličky položené na rozříznutých korku, aby se nám ryba opékané ze všech stran.
Vložíme do trouby vyhřáté na maximum a pečeme asi 20 minut na 190 ° C. Po 10 minutách rybu otočíme a pečeme dále i s ventilátorem. Na závěr přelijeme máslem z výpeku a ještě pár minut grilujeme.
K takto připravené rybě stačí dobrý chléb a aromatické bílé víno.
l