Pstruh s bylinkami

Připravit pstruha není nic složité. Stačí koupit rybu z kvalitního chovu a přidat pár bylinek.

potřebujeme:

čerstvé pstruhy
petrželka
tymián
rozmarýn
máta
meduňka
libeček
máslo
citron
potřebujeme:

Pstruha duhového z dobrého chovu očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Rybu osolíme zvenku i zevnitř. Bylinky omyjeme a spolu s plátky citronu a kousky másla vložíme do pstruha.

Několik kousků másla dáme i navrch a rybu uložíme do pekáče na dřevěné paličky položené na rozříznutých korku, aby se nám ryba opékané ze všech stran.

Vložíme do trouby vyhřáté na maximum a pečeme asi 20 minut na 190 ° C. Po 10 minutách rybu otočíme a pečeme dále i s ventilátorem. Na závěr přelijeme máslem z výpeku a ještě pár minut grilujeme.

K takto připravené rybě stačí dobrý chléb a aromatické bílé víno.

l

Previous article
Next article

Více článků od autora

Další články autora

- Komerční sdělení -

Nejnovější příspěvky

Restart těla a mysli: Jak se připravit na jaro po zimě

Zima je pro mnoho z nás obdobím zpomalení – kratší dny, chladné počasí a delší večery nás často vedou k menší aktivitě, těžší stravě...

6 tipů, jak získat půjčku na vše, co potřebujete – rychle a bez problémů

Získání půjčky dnes představuje relativně jednoduchý proces, který však vyžaduje určitou míru obezřetnosti. Pokud chcete financovat nečekané výdaje, pořízení nového spotřebiče, rekonstrukci bytu nebo...

Proč zhubnete až sportem, který vás bude bavit?

Hubnutí je cesta, která vyžaduje odhodlání a vytrvalost. Často se setkáváme s tím, že lidé začínají s náročnými dietami a intenzivním cvičením, které je...
Exit mobile version