Bezesporu nejslavnější italskou pizzou je Margherita. V tomto článku se dozvíte, jak si připravit tradiční originál u vás doma. Přesně tak, jak se připravoval již v roce 1899.
Když italský král přijel v roce 1899 do Neapole v doprovodu své manželky, královny Margherity, nechal si zavolat tehdejšího nejlepšího pizzaře. Ten připravil tříchodové menu v kterém byla hlavní chodem právě ikonická pizza Margherita v italských barvách. Červenou barvu dodala rajčata, bílou sýr mozzarella, zelenou lístky bazalky. Právě tato pizza zachutnala královskému páru nejvíc. A tak vznikl pokrm, který je takřka symbolem italské kuchyně.
Co budete potřebovat:
- jeden sáček droždí
- dvě lžičky cukru krupice
- jedna lžička soli
- dvě lžíce olivového oleje
- půl kila hladké mouky
- čtyři masitá rajčata
- jedna lžíce oregana
- bazalka na posypání
- jedna mozzarella
Postup přípravy:
Těsto na pizzu připravíte tak, že rozmícháte droždí ve vlažné vodě a smícháte s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělte na čtyři bochánky, které je nejlepší nechat přes noc odležet v lednici.
Rajčata spařte, oloupejte a rozmixujte. Ochuťte bazalkou, solí a pepřem. Pokud jsou rajčata kyselá, můžete přidat i jednu lžičku cukru. Poté vymažte plech olejem a těsto roztáhněte po celé ploše tak, aby bylo co nejtenčí. ozdobte plátky mozzarelly a pečte v předehřáté troubě na maximum, dokud nebude kůrka zlatá.
Tip: Chcete ochutnat tuto tradiční italskou pizzu ihned, bez práce a připravenou rozeným Italem z těch nejlepších surovin? Využijte možnosti rozvozu pizzy Brno a rozvozu pizzy Olomouc.