Pečené kuře se slaninou a cibulí

Jednoduchý recept trochu jinak.

Suroviny na 4 porce:

1 kuře
100 g plátků slaniny
80 g másla
3 větvičky rozmarýnu
šťáva z 1/2 citronu
4 červené cibule
200 g rajčat
sůl, pepř
postup:

Troubu rozehřejeme na 190 stupňů Celsia. Kuře připravíme na pečení klasickým způsobem.
Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a promícháme s máslem, nasekanou jednou snítkou rozmarýnu a šťávou z citronu. Osolíme a opepříme.
Opatrně odtrhneme kůži na prsou směrem od krku. Pod kůži rozprostřeme slaninu s máslem a bylinkami. Zbytkem natřeme celé kuře zvenčí. Vložíme do pekáče, přidáme oloupanou cibuli, zbývající rozmarýn a pečeme 1 hodinu a 20 minut.
V polovině pečení překryjeme prsa kuřete zbylými plátky slaniny. Kůže tak zůstane propečená, ale nepřipálí se.
Vyjmeme hotové kuře a necháme 15 minut stát. Do šťávy v pekáči položíme celé umyté rajčata a necháme je zatím péct. Bylinkové máslo pod kůží provoní celé kuře.
Cibuli a rajče můžeme podávat jako přílohu.

Více článků od autora

Další články autora

- Komerční sdělení -magazin
pr clanky

Nejnovější příspěvky

Když se hlad neptá: jak mít dobré obědy i slavnostní hostiny bez starostí

Příprava jídla často zabere víc času, než bychom chtěli. Ať už v pracovním prostředí nebo při organizaci důležitých životních událostí, mnozí hledají spolehlivý způsob,...

Jak si nastavit pravidla ve společném bydlení, aby to klapalo

Začátky společného bydlení u každého páru provází radost a očekávání toho, co vám nový život přinese. Nový byt, čerstvě vymalované stěny, první společná snídaně...

5 momentů, kdy je čas vystoupit ze své komfortní zóny (a proč na to nikdy nezapomenete)

Každý z nás má svou komfortní zónu. Je to místo, kde se cítíme bezpečně, kde vše známe a kde nás nic nepřekvapí. Ale právě...