suroviny na 4 porce
1 lžíce másla
4 stroužky česneku
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru nebo 3 stopky
1 cibule
2 lžíce citronové šťávy
2 bobkové listy
10 koulí pepře
2 kuřecí stehna
knedlíčky:
100 ml mléka
1 lžíce másla
1/2 lžička mletého muškátového oříšku
1 lžíce nasekané čerstvé petrželky, pažitky a estragonu
200 g hladké mouky
2 vejce
sůl
koření
postup:
V hrnci se silným dnem rozpustíme máslo. Přihodíme na plátky nakrájený česnek, očištěnou a na kostky nakrájenou mrkev, petržel a celer, na drobné kostičky nakrájenou cibuli a velkou špetku soli. Smažíme za stálého míchání asi 5 minut. Zelenina bude vonět a změkne.
Zalijeme 1,2 l vody, opepříme bobkovým listem, pepřem, přidáme citrónovou šťávu a přivedeme do varu.
Do hrnce vložíme kuřecí stehna a vaříme vše na velmi mírném ohni pod pokličkou alespoň 90 minut. Potom stehna vyjmeme a zavaříme knedlíčky.
Vychladlé maso obereme, nakrájíme na kousky asi 2 x 2 cm a vrátíme je do polévky.
Knedlíčky: Před koncem vaření polévky začneme připravovat knedlíčky.

Do menšího kastrůlku nalijeme mléko, přidáme muškátový oříšek a máslo, osolíme a opepříme.
Zahřejeme, aby se máslo rozpustilo. Dáme mimo ohně a do tekutiny zašleháme mouku, vejce a bylinky – vznikne měkké těsto. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mouky nebo naopak mléka.
Z těsta vyválíme na pomoučeném vále tenký váleček a nožem z něj nasekáme malé noky, asi 1,5 x 1,5 cm. Ty po jednom házíme do vroucí polévky a asi 3 minuty povaříme.
Polévku podáváme ozdobenou zbylou nasekanou čerstvou petrželkou.
https://hospodarskymagazin.cz/pribeh-muska-a-twitteru-rychlost-jakou-firmu-prebral-je-zarazejici/
https://infofirem.cz/penize-pro-dite-neni-potreba-odkladat-je-potreba-investovat/
https://infofirem.cz/elektrikar-praha-aneb-co-delat-se-spadlym-jisticem/