Jednodušší to už ani nemůže být. Zkuste i vy rychlý koláč s perníkového příchutí.
Perníkový koláč
Suroviny na více porcí
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
400 g krystalového cukru
600 ml mléka
1 vajíčko
250 ml oleje
50 g kakaa
1 balíček prášku do perníku
1-2 lžičky perníkového koření
1 lžičku mleté skořice
povidla
čokoládová poleva
Tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
Vymažte a vysypte plech. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vajíčko, mléko, olej a cukr smíchejte. Přidejte všechny sypké suroviny, nejlépe smíšené dohromady. Koláč vylijte na plech a pečte asi 20 minut. Ještě na teplý koláč rozetřete povidla a později polijte rozehřátou čokoládou.

Tip: výhodou tohoto koláče je, že je rychlý, netřeba ho šlehat elektrickým šlehačem a je velmi variabilní. Zdravější verzi můžete připravit bez vajíčka, s hnědým cukrem a celozrnnou nebo jinou moukou. Pokud se rozhodnete koláč nezdobí polevou, do těsta můžete přidat nasekané ořechy nebo kandované ovoce.